Dünyayı işgal ile sömürelim diyen globalci siyaseti tutmayan ABD, Trump ile dünyayı sömürmek için bazı bölgeleri işgal ederken askeri ve ekonomik olarak iflas ediyoruz ABD kendi içine çekilsin ve kendi üretip satsın ancak böyle kurtuluruz en azından iç savaşı engelleriz diyen ırkçı ABD politikasında başarılı olamadı anlaşılan.

ABD Hazinesi, uygulanan büyük vergi indirimlerinin de etkisiyle, Başkan Donald Trump’ın işbaşına gelmesinden bu yana geçen yaklaşık iki yılda toplam 1.9 trilyon dolar borçlandı.

ABD Hazinesi’nin verilerine göre ülkenin devlet borcu, Donald Trump’ın görevi devraldığı 20 Ocak 2017’den bu yana çok hızlı bir artış gösterdi ve yalnızca 2018 yılı başından itibaren yüzde 6.6 artışla 1.36 trilyon dolar yükseldi.

Trump, Başkan olduğundan bu yana ise borç artışı 1.9 trilyon doları buldu. Bu rakam 1.7 trilyon dolarlık tüm Rusya ekonomisinden daha büyük ve 851 milyar dolarlık Türkiye ekonomisinin de iki katını aşıyor.

ABD’nin toplam devlet borcu son verilere göre 21.9 trilyon dolara ulaştı. Bu borç 2018 yılı 3’üncü çeyrek sonunda 20.66 trilyon dolara çıkan ABD GSYH’sini (gayrisafi yurtiçi hasıla) çoktan aşmış durumda.

YORUMLAR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

Start typing and press Enter to search