Batılıların daha önce putlaştırdıkları Demokrasi,Eşitlik,Hürriyet gibi kavramlar başlarına bela olamaya başlayınca tek tek putlarını yıkmaya başlamışlardı.
Hümanizm putlarınıda yemeye başladılar…
Batılıların bomba yağdırdığı,terör estirdikleri ülkelerinde can güvenlikleri kalmadığı için Müslümanların bir kısmı Avrupa’ya göç etmeye başlayınca tedirgin olan batılılar kimi zaman mülteci teknesi batırmış,kimi zaman mülteciye tekme atmış,çelme takmış,kimi zamanda mülteci soymuştu…
Bu şekilde durduramadıkları akını son zamanlarda batının kapısı olan Yunanistana zalimce taşörenlik yaptırarak durdurmaya çalışıyorlar.

Yunanistan göçmenleri zorla geri gönderiyor.
İnsan Hakları İzleme Örgütünden (HRW) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile kara sınırındaki Yunanistan kolluk kuvvetlerinin göçmenleri düzenli olarak geri gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, bazı vakalarda güvenlik güçlerinin şiddete başvurduğu ve göçmenlerin eşyalarını tahrip ettiği ifade edildi.

“Makamlar, şiddet ve aşırı güç kullanımı iddialarını da soruşturmalı”

Hem Türkiye’de hem de Yunanistan’da göçmenlerle mülakatlar yapıldığı belirtilen açıklamada, “Yunan makamları, şeffaf, titiz ve tarafsız bir şekilde Yunan polisi ve sınır muhafızlarının dahil olduğu hukuk dışı ve toplu sınır dışı iddialarını ivedilikle soruşturmalı. Makamlar, şiddet ve aşırı güç kullanımı iddialarını da soruşturmalı.” çağrısında bulunuldu.

“Herhangi bir suç işlememiş insanlar dövülüp Yunanistan’dan atılıyor”

Açıklamada ayrıca Yunanistan’a, göç konusunda mali yardımda bulunan AB Komisyonunun, şiddet ve “geri itme” iddialarına ilişkin AB yasaları çerçevesinde hukuki sürecin işletilmesi için baskı oluşturması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HRW Avrupa Araştırmacısı Todor Gardos, “Herhangi bir suç işlememiş insanlar, hakları ve güvenlikleri göz ardı edilerek gözaltına alınıp, dövülüp Yunanistan’dan atılıyor.” dedi.

İç çamaşırlarıyla Türkiye’ye yollandılar

Türkiye’de bulunan, aralarında Suriyeli, Yemenli ve Iraklıların da bulunduğu göçmenlerle mülakatlar gerçekleştirdikleri bilgisini veren HRW, Yunan polisi ve polise eşlik eden üniformalı ve maskeli tanımlanamayan bazı kişilerin göçmenlere şiddet uyguladıklarını tespit ettiklerini belirtti.

HRW, söz konusu güvenlik birimlerinin, göçmenlerin para ve kimlik kartı gibi eşyalarını alıp tahrip ettikleri, kıyafetlerini ve ayakkabılarını çıkartarak dondurucu soğukta sadece iç çamaşırları ile Türkiye’ye geri gönderdikleri tespitini aktardı.

YORUMLAR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

Start typing and press Enter to search