Şer odaklarının elinde yüz küsür yıldır oyuncak olup Osmanlıyı dağıtanlar Ümmet güçlendikçe tekrar Millet-i Sadıka emareleri göstermeye başladılar.

HDP Milletvekili Garo Paylan, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde konuştu.

Paylan, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu’na ayrılan bütçelere değindi ve “Bütün bu kurumlara bütçe ayıracağız, ayıralım hiçbir itirazım yok. Anayasa şunu iddia ediyor: Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür diyor. Yani ben Türk’üm di mi arkadaşlar anayasaya göre. Ben Ermeniyim arkadaşlar. Onurla söylediğim Türkiye Cumhuriyeti’nin Ermeni kimlikli bir vatandaşıyım. 50’ye yakın arkadaşımız konuştu, tek bir kişi Ermeni dedi mi tek bir kişi Kürt dedi mi, tek bir kişi Laz, Çerkez, Arap dedi mi” diye konuştu.

Paylan, Balkan Türklerine de değindiği konuşmasında “Balkan Türklerinin hakkını koruyorsunuz, hep birlikte koruyalım ama bir de dönüp aynaya bakalım. Orada eleştirdiğimiz, Bulgaristan’ın, Yunanistan’ın bir benzerini burada yapmıyor muyuz? Onlar Osmanlı’dan ayrılmış ülkeler, Osmanlı böyle yapmadı, Osmanlı milletler sistemiydi. Tek millet demedi. Bütün milletlere kültürel özerklik verdi. Anadolu rengarenkti. Bugün gıpgri TOKİ’nin yaptığı binalar gibi olduk.” ifadelerini kullandı.

“TEKÇİ ANLAYIŞTAN HEPİMİZ KAYBEDERİZ”

HDP’li Garo Paylan konuşmasını “Biz birbirimize benzeriz. Türk’üz, Kürt’üz, Ermeni’yiz, Süryani’yiz, Hıristiyan’ız, Müslüman’ız ama buranın halklarıyız ve birbirimize bakmadan birbirimizi anlatamayız. Türk’ün hikâyesi Kürtsüz, Ermenisiz, Süryanisiz olmaz, tersi de doğrudur arkadaşlar. Bu anlamda hepimizin tarihe, kültüre, hepimizin değerlerine çoğulcu bir anlayışla bakmamız gerekiyor, tekçi anlayıştan hepimiz kaybederiz” diye noktaladı.

YORUMLAR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

Start typing and press Enter to search