Batının çöküşünü artık İslam dışı oluşumlarda görmeye başladılar her ne kadar çözüm teklifi sunmasalarda!

Oda tv’den Mehmet Ömer Dedeoğlu’nun yazısı:

Deli saçması “Marvel” süper kahramanlar evreninde en çok “Kaptan Amerika” isimli karaktere gülüyorum. Diğerlerinin de lideri sayılan “Steve Rogers” isimli süper asker aynı zamanda dünyadaki ilk kahraman. Doğrucu, dürüst, ezilenleri koruyan, kötülerin korkulu rüyası, demokrasiyi ve insan haklarını her şeyin üstünde tutan, zorbalığa asla tahammül edemeyen, sarı saçlı, mavi gözlü bu arkadaş, isminden de anlaşılacağı gibi, Amerika’nın tüm dünyaya yutturmak istediği “değerlerinin” etrafında yarattığı mitolojinin adeta vücut bulmuş hali. Fakat Amerika ve Amerikalılar bu mitin aksi doğrultusunda hareket ediyor.

500 yıl boyunca elinde hep en gelişmiş silahları bulunduran ve kendisini bu yüzden hep üstün gören beyaz adam, bu silahlar sayesinde bütün dünyayı sömürgeleştirip, yollarına çıkan bütün halkları katletti. Bu üstünlük ve uydurma ahlaki saflık üzerine, köle sahipleri tarafından kurulmuş olan, özgürlükler ülkesi ve cesurların toprağı, liberal demokrasi ve kapitalizmin kalesi ABD günümüzde oligark ve kleptokratların yönettiği çökmüş bir demokrasi ve totaliter bir rejim. Gelir seviyesi en yüksek %1’lik kesim kalan %99’un kanını emiyor ve bu sistemi tüm dünyaya yaymış durumda. Sistem, bütün varlık ve değeri alt tabakanın elinden alıp en üst tabakaya aktarmak üzerine kurgulanmış.

KARL MARX’IN ÖNGÖRDÜĞÜ GİBİ KAPİTALİZM SON SAFHALARINDA…

Gelir dağılımı bozuk, altyapısı eskimiş, eğitim sistemi çökmüş, sosyal belirsizliğin hüküm sürdüğü ve toplumsal yapının bundan olumsuz yünde etkilendiği ülkede, 19.000 civarındaki belediyenin neredeyse tamamı iflas etmiş durumda. Vergi gelirlerindeki düşüşler nedeniyle lağım sistemleri gibi eldeki son hizmetler de özelleştiriliyor. Karl Marx’ın öngördüğü gibi Kapitalizm son safhalarında kendisini ayakta tutan altyapıları tüketerek işçi sınıfı ve yoksulları iyice borçlandırıp dibe itip, devlet elinden karşılanan temel ihtiyaçlardan mahrum bırakacak. Ardından da sıra kapitalizmin temel taşı olan orta sınıfa gelecek. Servetler artık üreterek değil algoritmalar kontrolündeki piyasalar manipüle edilerek yaratılıyor. Kaynaklar ve pazarlar tükendikçe devlet kurumları satılıp yağmalanmaya başlanmış durumda.
ABD’de 50 yaş altında gerçekleşen ölümlerin en büyük sebebi kalp hastalıkları, kanser, trafik kazaları gibi sebepler değil, “opioid” denen morfin bazlı, reçeteli ilaçların kullanımından kaynaklanan aşırı doz vakaları. 2016’da 59.000 kişi bu sebepten hayatını kaybetmiş. Bu ilaçların pahalı olması ise daha ucuz olan eroine geçişi kolaylaştırıyor. Diğer yasadışı uyuşturucuları da eklediğimiz zaman toplumda ciddi bir salgın söz konusu. 2016 yılında 44.193 kişi intihar etmiş ve bunların %93’ü erkek, 10 taneden 7’si ise 44-65 yaş arasında beyaz erkek. Ayrıca 1.100.000 adet de intihar teşebbüsü yaşanmış. Yine 2016 yılında silahlı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 38.000 ve bu sayı her sene yaklaşık %10 artıyor. Kumar oynama oranlarında da ciddi boyutlarda artış var ve 2016 yılında sadece kumarhanelerde kaybedilen para toplam 117 milyar dolar(bu rakamın içinde şans oyunları ve yasa dışı bahislerde harcanan tutar yok.)

YORUMLAR

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

Start typing and press Enter to search